fredag 17 mars 2017

Helgfrågan v. 11

Veckan går mot sitt slut och det har blivit dags för helgfrågan hos Mias bokhörna och veckans fråga lyder;
Vad tror du omslaget har för betydelse när man köper en bok?


Jag vet inte om omslaget har något större betydelse för om jag köper en bok, däremot så kan ett fint omslag göra så att jag dras till boken och läser på baksidan, vilket jag kanske inte skulle ha gjort om jag inte tyckte om omslaget. Även om kan dras till en bok på grund av dess omslag, måste även innehåller locka för att jag ska köpa en bok. 

8 kommentarer:

Lottens bokblogg sa...

Jag kollar ofta titel och ser om det kan locka. Om omslaget alls har betydligt så är det så undermedvetet att jag inte ens själv vet om det.

Evelina Nilsson sa...

Jag köper inte böcker på grund av omslagen, för mig är det handlingen som avgör.

Monika sa...

När jag kommer in i en bokhandel så brukar jag snabbt svepa över bokhögarna och då är det inte sällan som ett omslag drar ögonen till sig. På det avståndet är det oftast färger och/eller mönster, men då har omslaget liksom gjort sitt jobb. Sedan kan omslaget sluta jobba :)

Klimakteriehäxan sa...

Det händer att jag köper bok p g a omslaget. Det har haft lyckat resultat ett antal gånger, som jag skriver om i dag. Men om texten inte håller slutar jag läsa ... och gör mig förhoppningsvis av med boken!

Midnattsord sa...

Omslaget kan fungera som lockmedel för mig men andra faktorer brukar väga in i om jag väljer att plocka upp boken eller inte.

Mia Eggimann sa...

För mig är omslaget viktigt men klart att inte innehållet får vara skit.

Åsa sa...

Stämmer väldigt väl in för hur jag själv använder mig av omslag. :)

Ewa K sa...

Ett tilltalande omslag kan få mig att köpa en bok, men jag blir grymt besviken när innehållet inte lever upp till utsidan.