söndag 3 mars 2013

Vass egg

Strax före jul läste jag Gillian Flynns Mörka platser efter att ha hört och läst väldigt mycket positivt om boken och även jag gillade den, även om den spårade ur en mot slutet (som ju deckare har en tendens att göra). När jag upptäckte att det på biblioteket gick att få tag på Flynns debut Vass egg (Sharp objects) så ställde jag mig i reservationskön (det verkar ha varit fler som ville läsa mer av henne).
 
Camille arbetar som reporter på tidningen Daily Post i Chicago och när en andra flicka hittas mördad med tänderna utdragna i hennes hemstad Wind Gap så skickas Camille dit för att bevaka utredningen för tidningens räkning. Tillbaka i Wind Gap så måste Camille även konfrontera sina mörka demoner från uppväxten.
 
Även om Mörka platser var en bra bok så är Vass egg några snäpp bättre, det är den bästa deckaren som jag läst på länge. Det är en bra skriven bok där berättelsen känns trovärdig och det spårar inte heller ut på slutet. Att det egentligen inte händer så mycket är bara en fördel eftersom styrkan i andra delar av berättelsen. Nu är jag sugen på att låna Flynns senaste Gone girl, som även den finns på biblioteket.

3 kommentarer:

Books ABC sa...

Vass Egg har värmt min hylla i flera år, ska nog sätta tänderna i den snart! :)

Ina sa...

Tack för tipset.
Jag ställer mig genast i kö på bibblan. Kolla gärna in Malin Persson Giolito´s Bortom varje rimligt tvivel. Nåt så ovanligt som en trovärdig deckare.

Anonym sa...

Håller med dig om att det är en av de bästa deckarna på länge. Jag läste just ut den, fast på engelska, och kan inte skaka av mig den så bra den var!